CORAZON

Syv-manns bandet (!) Corazón fra Halden er et svært godt eksempel på hvor den smarte rocken befinner seg i Det Herrens år 2006. I et fullstendig fordromsfritt landskap der celloer møter pedal-steel gitarer, der banjo setter grooven sammen med bass og trommer. Der man snubler over Gud på De Gule Sidene og der man ler oppgitt av popparaden som dysser oss i søvn på MTV.

Der jazzganger veksler med Beatles-referanser og blåserarrangementer glir diskret som en butler ut og inn av lydbildet. Under alt sammen; Den varige popmusikkens absolutte nødvendighet; Den Gode Melodien!

Corazón ble startet høsten 2001 av sangerne/ låtskriverne Ronald Prang & Freddy Holm. Lydene som etter hvert sev ut fra duoens studio tiltrakk seg raskt oppmerksomheten fra andre, unge haldenmusikere og før de rakk å få slåen for døra, var det altså fem til som bare måtte være med.

Magnus Buer Hansen slår trommer, Espen Holtan spiller bass, Christian Thun Eriksen trakterer gitarer, banjo, fiolin og saksofon, Morten Gustavsen sørger for at Corazón også kan skilte med det mest mytiske og misforståtte av alle country/ rock-instrumenter, pedal steel gitaren og Ole Morten Gimle tar fri fra dagjobben i Oslo Filharmoniske Orkester for at bandet også skal kunne male med strøk av Rembrandt-mørke cellotoner.

Noen av disse tidlige sangene fra Ronald & Freddys laboratorium fant veien til NRK P3 og førte til at "Karma" ble playlistet før Corazón hadde rukket å bli et band på ordentlig.

Siden septetten har sin base i Halden så tok det selvfølgelig ikke lang tid før byens (og landets) residerende rockstudio-eier, Dr. Kai Ø. Andersen, fikk høre hva som var under utvikling. Athlethic sound ble da naturlig nok stedet hvor Corazón spillte inn sitt debutalbum. Resultatet av disse innspillingene redefinerte ikke bare hva som oppfattes med Halden-rock, Norge har også fått et nytt ensemble som i aller høyeste grad har sitt å bidra med i det nasjonale prosjektet The Nor Way is The New Way.

Debutalbumet ble utgitt til unisone pressehyllester senhøsten 2003. Samstemmigheten blant kritikerne kunne nesten tyde på at noen hadde snakket sammen. I mange av anmeldelsene ble det særlig trukket frem at bandet besitter et betydelig særpreg, og ikke minst, at sangene holder et oppsiktsvekkende nivå.
Se ikke bort fra at det kan være av betydning for utenlandske A&R-folk og nysgjerrige musikkjournalister at de ikke trenger å kjøre mer enn i fem minutter etter at de har forlatt trygg svensk grunn, før de kan ta av fra E6.
Og rett og slett være fremme.

- Tom Skjeklesæther -


Les mer på:
www.corazonmusic.com