Stavernfestivalen – en suksesshistorie

stavernfestivalenTil sommeren arrangeres Stavernfestivalen for 17. gang. Fra en ganske så beskjeden start i 2001 med et fåtall artister, deriblant Lars Lillo-Stenberg, som spilte for de i alt 175 som hadde møtt frem for å overvære denne endagsfestivalen, har festivalen utviklet seg til å bli en av de aller sterkest lysende stjernene på den norske musikkfestivalhimmelen. De siste årene har festivalen lagt beslag på tre dager tettpakket med program. Og flere titalls tusen gjester har kunnet overvære toppnavn som Pharrel, Roxette, Sting og Elton John. Sånt blir det mye fest og glede av. Bare det å få så profilerte artister til å spille i lille Stavern er en bragd i seg selv, men arrangørenes målsetning er å tilby en attraktiv scene, også for nye «up and coming» krefter fra Norge og resten av Norden. Så listen er lang over artister som har fått møte Staverns entusiastiske publikum tidlig i sin karrière.

Pop og rock utendørs

Som de fleste sommerfestivaler foregår den utendørs. Derfor har man valgt å legge den til begynnelsen av juli hvert år. Da er været erfaringsmessig best og antallet turister i området høyest. To viktige faktorer for sånne som skal arrangere festivaler. Det er hovedsakelig pop og rock som spilles på Stavernfestivalen, musikk som fenger et stort publikum. De som ønsker seg jazz, visesang eller hard rock får søke seg til andre festivaler enn denne.

Arena for festivalen er idylliske Skråvika og området rundt. Der ligger Soldathjemmet som i sin tid ble bygget av tyskerne som et sted for sårede og krigstrette tyske soldater. Ganske sikkert et godt sted å hente krefter etter opphold ved fronten et eller annet sted ute i Europa. I dag er det artistene, som bruker huset som base og backstage, for å lade opp og hente krefter for å møte det festglade publikumet som venter ute på Larvik golf arena.