Noen viktige forholdsregler

precautionsDet er noe helt spesielt med det å dra på musikkfestival. En unik opplevelse som alle og enhver burde gjøre minst én gang i en levetid. Skjønt har man først testet festivallivet er sjansen stor for at man kommer til å gjenta opplevelsen. Det har noe med den frie stemningen, alle glade mennesker som er kommet for å dele musikkopplevelser og strålende sceneprestasjoner å gjøre. Inntrykkene bli mange og opplevelsen så sterkt at mange vil føle den som rett og slett vanedannende.

Pass på at hørselen ikke blir skadet

Det er imidlertid noen saker man skal huske på for å få fullt utbytte av festivaler og i den sammenhengen er det naturlig å trekke frem hvor viktig det er å beskytte hørselen. For musikken på festivaler kan fra tid til annen være nådeløst høy og faren for at det skal gå ut over hørselen til de som danser foran scenen er dessverre ganske stor. Det vil si at den er det for de som eventuelt ikke har tatt sine forholdsregler. Det vil si utstyrt seg med en eller annen form for hørselsvern, f.eks. ørepropper. Heldigvis selges det ørepropper på de aller fleste festivaler. Å tro at ørepropper ødelegger musikkopplevelsen er bare gammel overtro. Det de gjør er å senke volumet såpass at man ikke trenger å føle ubehag, men nyte musikken akkurat slik den er.

Se til å drikke rikelig med vann

Et annet viktig poeng å se til at man får i seg skikkelig med væske og da fortrinnsvis av den alkoholfrie sorten. Den stående oppfordringen blir derfor: Drikk vann! For når man danser og har det moro, i mylderet av andre deltakere, blir væsketapet ofte stort, særlig på varme sommerdager. Drikker man i tillegg alkohol er risikoen for alvorlig de-hydrering stor. Plutselig er det ikke så moro å være på festival lenger.