Musikkstudier i Vestfold

hogskolen-i-sorost-norgeHøgskolen i Sørøst-Norge, som inkluderer det som tidligere ble kalt for Høgskolen i Vestfold, tilbyr i dag et årsstudium i musikk som kan gi deg mange fine opplevelser på veie mot mer læring og bedre ferdigheter som musiker. Det legges stor vekt på teori, men også på formidling og sang, da det å lære bort musikk er det mest realistiske alternativet for de aller fleste som ønsker å leve av musikk.

Å studere musikk åpner imidlertid opp for mange muligheter utover det rent karrieremessige, man kan nesten si at det først og fremst dreier seg om personlig utvikling og vekst. Man søker mestringsfølelsen og gleden av å bli en bedre musiker, samtidig som man får en bedre forståelse for teoretiske og tekniske emner og en indre vekst i samspill med andre musikere – lærerne og studentene man tilbringer mye av tiden sammen med.

I tillegg lærer man mye om kommunikasjon og formidling som alltids kan være greit å ta med seg videre i livet, også for dem som ikke velger musikk som levevei når det kommer til stykket. Mange musikkstudenter ender nemlig opp med å jobbe med noe helt annet, siden jobbmulighetene for musikere tross alt er begrenset. Man kan ende opp i andre deler av kulturlivet, i media, i butikker, eller simpelthen holde på med musikk på fritiden og for eksempel være husmor.

Når du studerer musikk ved HSN får du muligheten til å prøve deg i offentlige sammenhenger, for eksempel på skole eller barnehage der studentene får prøve seg med underholdning til glede for barn. Samtidig lærer du også mer teoretisk om formidling på selve studiet. Denne læringen knyttes opp til forskningen som mange av de som underviser holder på med. Mange av dem er interessert i hvordan musikk oppleves og formidles. Etter denne utdanningen vil du med videre faglig og pedagogisk utdanning være kvalifisert til å jobbe som musikklærer.