Festivalen på Slottsfjellet

festivalen-pa-slottsfjelletPop og rock-entusiaster fra inn- og utland strømmer til Tønsberg hvert år midt i juli. Da går nemlig den etter hvert nesten legendariske Slottsfjellfestivalen av stabelen. Et av de mange kulturarrangementer som virkelig har satt Tønsberg på kartet. Festivalen er ikke av de med aller lengst tradisjoner her til lands – det første ble gjennomført så sent som i 2003. Ikke desto mindre har den på de ganske få årene den har eksistert oppnådd en oppsiktsvekkende høy status hos både publikum og den internasjonale artistverdenen. Festivalen kan hvert år skilte med en imponerende spilleliste der store artistnavn inngår.

En annerledes arena

Hovedarenaen for Slottsfjellfestivalen er ruinene av middelalderfestningen på Slottsfjellet. Et fascinerende og spennende uterom som bidrar til å gi karakter til arrangementene. Opptredende fordeles på ikke mindre enn seks scener. Den største er hovedscenen Kongescenen og den minste kalles Campingvogna på fjellet. Den gir plass for mindre artister og hva man kan kalle alternativ underholdning. I tillegg spiller enkelte artister på noen spesielt utvalgte klubber i byen.

I 2015 var festivalen virkelig i vinden

Slottsfjellfestivalen foregår som de aller fleste andre store sommerfestivaler, utendørs og er derfor også sårbar for værgudenes lune. Heldigvis pleier været å være bra i Tønsberg midt i juli, men noen garanti har man naturligvis ikke for at solen skal skinne fra en skyfri himmel. Øsregn er det verste man kan tenke seg, men det var faktisk et annet værfenomen som satte inn den ene gangen festivalen måtte kansellere deler av programmet. Det var nemlig kraftige vindbøyer som gjorde at man måtte stenge av Slottsfjellsplatået da festivalen led mot sin slutt i 2015.

Vinden var så kraftig at det ikke var forsvarlig å gjennomføre mange av de planlagte konsertene. Det ble foretatt noen omrokeringer, men det var likevel flere band som ikke fikk møte sitt publikum denne kvelden. Det norske bandet Comet Kids var et av dem.