Vestfold – og først og fremst sommervestfold – kan by på et meget variert og blomstrende kulturliv for både vestfoldinger og tilreisende. Fylkets egne krefter, i kombinasjon med aktører fra nær og fjern skaper hvert år en lang rekke spennende møter med publikum, i form av en flora av festivaler og andre tilstelninger, som har vunnet et meget godt renommé både blant publikum og artister, langt utenfor både fylkets og landets grenser.

Listen over artister som besøker tilstelningene er lang, og det er med dårlig skult stolthet at vestfoldingene kan vise til artistnavn av ypperste internasjonale klasse innen et bredt spekter av sjangere. Til stor glede naturligvis for musikkelskere i alle aldre. Hele sommeren avvikler ildsjeler engasjerende arrangementer. Fortrinnsvis utendørs, siden det er sommer og det gjør logistikken enklere og stemningen friere.

Tradisjonene er mange og lange, og forventningene er alltid store når programpunktene på de ulike arrangementene etter hvert bli annonsert. Hvem kommer i år? Klarer de å toppe fjorårets store suksess?

Formålet med dette nettstedet er å sette fokus på Vestfold som kulturfylket med stor F, gjennom å presentere et utvalg at de tilbud publikum kan velge mellom. Søkelyset vil i første rekke bli rettet mot arrangementer med sterkt musikalsk innslag, men det betyr ikke at andre kulturarrangementer vil bli oversett.

Som alltid vil nettsteder av denne typen bli mer interessante om man klarer å engasjere leserne til å komme med egne refleksjoner og synspunkter. Så du er herved oppfordret til å være med på å bidra med det.